• Thanksgiving Day na hodinách angličtiny
          • Thanksgiving Day na hodinách angličtiny

          • V niektorých anglicky hovoriacich krajinách sa na štvrtý štvrtok v novembri stretávajú celé rodiny, aby oslávili sviatok Vďakyvzdania a pri spoločnom stole poďakovali za všetko dobré v ich životoch. Tento rok ho slávia 25. novembra. Aj žiaci druhého stupňa vyjadrili vďaku v anglickom jazyku, ktorú napísali na jedno pierko. Z týchto pierok vytvorili krásne perie moriaka – symbolu tohto dňa. Prečítali si o historickom pôvode sviatku a vypočuli si pieseň, v ktorej ďakovali za všetko požehnanie, ktoré sa im od Pána Boha dostalo.

            „I´m thankful for Jesus because He protects me from everything bad. He is my best friend and I love Him so much. He helped me in bad times. Even though we don´t deserve His love, he loves us very much.“  (S.Novysedláková, 8.roč.)

            „Som vďačná za Ježiša, pretože ma chráni pred všetkým zlom. Je mojím najlepším priateľom a veľmi Ho milujem. Pomohol mi v ťažkých časoch. Hoci si Jeho lásku nezaslúžime, veľmi nás miluje.“

        • Červená streda
          • Červená streda

          •  

            Dnes, 24.11. 2021 je červená streda. Je to deň, keď sa rôzne verejné objekty po celom svete vysvietia na červeno, aby pripomínali nespravodlivosť a utrpenie, ktoré sa deje na ľuďoch utláčaných pre svoje vierovyznanie. Tento rok sa veľmi intenzívne presadzovalo ustanovenie slovenského vyslanca na ochranu náboženskej slobody vo svete, čo sa aj podarilo. Aj týmto spôsobom sa snažíme myslieť na milióny ľudí, ktorí trpia pre svoju vieru. Červená streda je pripomienkou toho, že závažné prenasledovanie ľudí pre ich vieru a náboženstvo dospelo vo svete k strašným rozmerom.

            Žiaci 4.B si v tento deň obliekli červené trička, spoločne sa pomodlili za trpiacich kresťanov, prečítali si aj o rôznych formách prenasledovania vo svete. Na záver k téme viedli diskusiu.

        • 17. november - Deň boja za slobodu a demokraciu
          • 17. november - Deň boja za slobodu a demokraciu

          •  

            16. novembra 2021 si žiaci 4.B pripomenuli Deň boja za slobodu a demokraciu projektovým vyučovaním. Najprv si zahrali rolovú hru na život v komunizme. Každý žiak si vyžreboval pozíciu v hre (žiak, rodič, kňaz, príslušník ŠTB...) a na vlastnej koži mohol pocítiť znevýhodnenie alebo naopak uprednostnenie pri rôznych životných situáciách. Neskôr žiaci v skupinách spracovali životopisy biskupov väznených v čase totality - Jána Vojtaššáka, Michala Buzalku, Pavla Petra Gojdiča. Následne na to životopisy a ostatné projekty o období komunizmu odprezentovali pred celou triedou. Deň sme ukončili krátkymi videami z čias socializmu.

        • Nezabúdame
          • Nezabúdame

          • V novembri  nezabúdame na našich zosnulých, ktorí už odišli do večnosti. Prosíme za nich v modlitbách, aby si ich Boh vzal k sebe do neba.  S týmto úmyslom žiaci 1. oddelenia ŠKD navštívili miestny cintorín, kde zapálili sviečky pri kríži a hroboch padlých vojakov.

            Odpočinutie večné daj im, Pane, a svetlo večné nech im svieti. Nech odpočívajú v pokoji.

        • Jesenné prázdniny
          • Jesenné prázdniny

          • Jesenné prázdniny sú od 28. októbra do 29. októbra. Vyučovanie po prázdninách začne v utorok 2. novembra 2021. Pred nástupom do školy žiakom odporúčame použiť Ag samotest (použitie nahlásiť cez Edupage) a doručiť alebo zaslať BEZPRÍZNAKOVOSŤ cez Edupage. Oddýchnime si a prežime tieto dni v modlitbách za našich verných zosnulých.

             

        • Deň jablka
          • Deň jablka

          • „Každý deň jablko, od lekára ďaleko“. Táto ľudová múdrosť je známa snáď na celom svete. Jablko, ktoré nájdeme v každej domácnosti i záhrade, právom radíme medzi zdraviu najprospešnejšie ovocie.

            21. októbra sme si pripomenuli Medzinárodný deň pôvodných odrôd jabĺk. Ráno sme našich žiakov a zamestnancov školy privítali povzbudzujúcim „Ranným elixírom zdravia“ v podobe jablčného muštu, vyrobeného z najkvalitnejších odrôd, ktorý nášmu telu dodal potrebnú dávku energie do celého „jablčného dňa“.  A ako sa to jablkom začalo, tak to pokračovalo po celý deň. Jablkové príklady v matematike, apple pie na angličtine, jablkové recepty cez prestávky,  jablká na výtvarnej výchove, prezentácie a kvízy a ako čerešnička na torte -  jablko za obedom!

            V ŠKD sme tiež venovali jablkám pozornosť. Deti si navzájom vymieňali zážitky spojené s jablkami – najchutnejšie jedlá z jabĺk, najkyslejšie, najsladšie, najčervivejšie, najvoňavejšie, najlesklejšie jablko v mojom živote, zásady správneho oberania a uskladnenia jabĺk, listovali sme v knihách pre pestovateľov a nechýbala ani súťaž v jedení jablkových štvrtí. Víťaz získal medailu – papierové jablko.

            Veríme, že tento deň v našej škole sme si užili všetci a vždy, keď uvidíme jablko, spomenieme si na to, že aj keď je to len obyčajné jablko, skrýva v sebe nie len vzácne prvky pre telo, ale aj spomienky na tento deň.

        • Štedrosťou otvárame srdcia pre chudobných
          • Štedrosťou otvárame srdcia pre chudobných

          • Ako každoročne, tak aj počas tohto októbra si zvlášť pripomíname dôležitosť misijného poslania. Preto sme sa na Misijnú nedeľu, ktorú budeme sláviť 24.októbra, pripravovali spoločne prostredníctvom našich modlitieb ako aj niekoľkými aktivitami:

            V stredu 20.októbra bol vo vestibule školy pre žiakov  pripravený misijný jarmok. Zapojili sme sa ním do kampane Sladká pomoc alebo Dvakrát dobrá čokoláda, ktorá je dôkazom toho, aké je ľahké dosiahnuť veľké veci mnohými malými skutkami. Na jarmoku sme však nepredávali len čokoládky, ale aj výrobky našich žiakov – svietniky, pohľadnice, balíčky cukríkov, stojany na perá, balíčky so sušenými jabĺčkami a modlitbu za misie. Týmto predajom a finančnou pomocou podporujeme Misijné diela detí, ktorých projekty sú zamerané na zvýšenie životnej úrovne chudobných detí v Afrike.

            V tento deň sme v našej škole privítali aj dvoch vzácnych hostí – manželov Jarkovských, ktorí pôsobili 3 roky ako misionári v Jakutsku. Na obohacujúcej besede sme sa mohli dozvedieť ako sa žije v tejto chladnej ruskej krajine či vyskúšať si huňaté baranice, ktoré človeka zohrievajú pri teplotách - 60° C. ĎAKUJEME našim hosťom, že nás inšpirovali a nadchli pre misijné poslanie pre Ježišovo spásonosné dielo!

             

          • Návšteva Múzea Spiša

          • Žiaci II.B a IV.B počas pekného októbrového popoludnia navštívili Múzeum Spiša v Spišskej Novej Vsi. So záujmom si prezreli zbierku výšiviek top zberateľky Alice Tokarčíkovej. Táto výstava je tvorená z citov, pocitov, nádeje, šťastia i nešťastia, radosti i smútku, aby sme my, i naše deti, dokázali rozoznať dobré od zlého, uplatňovať v osobnom živote kresťanskú morálku, milovať blížneho ako seba samého.

             Následne si žiaci prezreli výstavu Vlk dravý (Canis lupus) a jeho potomkovia. Výstava predstavuje vlka dravého ako živočícha, prirodzeného predátora. Druh, ktorý má svoje nezastupiteľné miesto v prírode Karpát a zaslúži si našu pozornosť. Obe výstavy obohatil výklad pracovníčky múzea, ktorá bola ochotná odpovedať na všakovaké otázky zvedavých pozorovateľov.

             

          • Korčuliarsky kurz

          •     Žiaci 1.A a 2.A sa zapojili do Školského korčuliarskeho programu.

            V  týždni od  11. - 15. 10. 2021 v dopoludňajších hodinách, trávili čas na Zimnom štadióne v Spišskej Novej Vsi. Pod vedením skúsených trénerov sa učili korčuľovať. Niektorí žiaci stáli na korčuliach prvýkrát, no iní sa snažili ukázať svojim spolužiakom, že sa to zvládnuť dá a že to môže byť celkom fajn zábava. Každým dňom sa usilovní prváci a druháci zdokonaľovali v svojich korčuliarskych zručnostiach. Radosť zo svojich pokrokov a úspechov si vychutnali v piatkovom záverečnom súťažení. Z rúk trénerov si prevzali korčuliarsky diplom a sladkú odmenu. Všetci žiaci tento kurz zvládli s úsmevom na tvári a s veľkou radosťou...  

          • Deň zdravej výživy

          • Deň zdravej výživy si každoročne pripomíname 16. októbra, pretože, jednou z najdôležitejších vecí k dobrému a dlhému životu je zdravá výživa. Na tú sa však často zabúda. 

            Preto si žiaci našej školy mohli zaujímavosti k tomuto dňu prečítať na pripravenej nástenke vo vestibule školy. V piatok 15. októbra doplniť svoje vedomosti prostredníctvom rozhlasovej relácie, ktorú si pre nich pripravili žiaci 3. A  triedy spolu s triednou pani učiteľkou. V tento deň nechýbalo ovocie a zelenina hádam nikomu. Tú si žiaci naservírovali na taniere v rôznych obrazoch. Chutila znamenite.

        • Európsky deň jazykov 2021
          • Európsky deň jazykov 2021

          • Z iniciatívy Rady Európy v Štrasburgu sa už od roku 2001 každoročne oslavuje Európsky deň jazykov 26. septembra. Je to skvelý deň plný aktivít v oblasti jazykového vzdelávania v celej Európe.

            Naša škola sa takisto zapojila do osláv tohto dňa niekoľkými zaujímavými aktivitami. Vo štvrtok, 30. septembra, sme hneď ráno vo vestibule školy triedili slovíčka podľa jazykov a pozreli si nástenku, ktorá informuje o tomto významnom dni.  V telocvični školy sme prostredníctvom prezentácie spoznali päť krajín Európy, ich hymny, vlajky, významné osobnosti, pamiatky, či tradičné jedlo. Vyučujúci cudzích jazykov si pripravili stánky, v ktorých nás naši deviataci vyskúšali zo znalosti jazyka i kultúry týchto krajín. Plnili sme rôzne úlohy a ochutnali typické špeciality. Na záver sme sa pokúsili rozlíšiť slová, vlajky i pamiatky, ktoré bolo treba v telocvični nájsť, priniesť a správne priradiť k danej krajine. Naši dídžeji nám púšťali piesne, a my sme hádali, akým jazykom sa v nich spievalo.  Najusilovnejšie triedy získali odmenu: 

            1. stupeň -  1. miesto - 3.A

                                2. miesto – 4.B

                                3. miesto – 3.B  ,  1.B

            2. stupeň -  1. miesto – 6.B

                                 2. miesto – 7.B

                                 3. miesto – 8. roč.

            Európska komisia zároveň vyhlásila súťaž pod názvom: „Európsky deň jazykov 2021 – Jazyky okolo nás“.   Súťaž prebieha v troch kategóriách: výtvarnej, literárnej a audiovizuálnej, a to do 15. októbra 2021. Podrobnosti sa dozviete na stránke:  https://ec.europa.eu/slovakia/events/vyhlasenie_sutaze_europsky_den_jazykov_2021_jazyky_okolo_nas_sk

            Pekný deň!        Have a niceday!       SchönenTag!         Buonagiornata!     Bonne journée!       Pięknegodńia!

        • NOSENIE RÚŠOK V ŠKOLE od 4.10.2021
          • NOSENIE RÚŠOK V ŠKOLE od 4.10.2021

          • Od pondelka 4. októbra 2021

            rúška nebudú povinné pre žiakov ZŠ v rámci výchovno-vzdelávacieho procesu,

            teda rúško žiak nemusí nosiť v kolektíve svojej triedy počas vyučovania.

            Napriek uvedenému riaditeľka školy nosenie rúšok odporúča aj v rámci kolektívu svojej triedy.

             

            Nosenie rúšok bude aj naďalej povinné v interiéri školy, mimo uzavretého kolektívu triedy. 

            Nosenie rúšok ostáva pre deti povinné, ak dochádza k miešaniu triednych kolektívov:

            *  vo vstupnej hale školy (príchod do budovy, odchod zo školy - prezúvanie, ...)

            *  na vyučovaní pri zmiešaných skupinách z viacerých tried 

            *  počas prestávkového pobytu na chodbe,

            *  počas vstupu do priestorov školskej jedálne,

            *  v prípade účasti na hromadných podujatiach, 

             

            VYHLÁŠKA ÚVZ  o nosení rúšok v škole

        • Spoločná radosť z Ježišových darov
          • Spoločná radosť z Ježišových darov

          • Nedeľa 26.9. bola pre mnohých našich štvrtákov veľkým dňom - prvýkrát prijali do svojho srdiečka Pána Ježiša. Na túto udalosť sa pripravovala celá škola spoločnou modlitbou za prvoprijímajúcich, ako aj výrobou malého darčeka, ktoré sme deťom odovzdali na nasledujúci deň. Obdarovaní boli, samozrejme, aj žiaci, ktorí mali slávnosť 1.sv.prijímania v inom čase vo svojej farnosti. Našim žiakom aj naďalej vyprosujeme veľkú lásku k Eucharistii a vernosť Ježišovi pri každodenných povinnostiach!

        • Jesenný zber papiera
          • Jesenný zber papiera

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Oznamujeme Vám, že  v  dňoch 4.  – 8. októbra 2021 sa uskutoční zber papiera.

            Papier je možné doviezť ráno v čase od 7.00 h do 8.00 h, alebo poobede v čase od 13:30 do 16.00 h.

            Víťazná trieda a 10 najlepších jednotlivcov získajú pekné odmeny.

        • Zvíťazili sme
          • Zvíťazili sme

          • Pri príležitosti otvorenia novej tribúny na futbalovom štadióne, ktoré sa uskutočnilo dňa 10. 9. 2021  sa konal futbalový turnaj žiakov o pohár primátora mesta Spišská Nová Ves. Naši žiaci v kategórii 1. - 2. ročník obsadili v konkurencii všetkých mestských škôl vynikajúce 1. miesto. Školu reprezentovali: Samuel Vanacký, Tomáš Šuba, Bruno Ondáš, Dominik Kaľavský, Adam Repaský, Šimon Humený, Margaréta Pidíková, Lucia Hudáčeková, Nela Geletková.

          • Grazie, Papa Francesco!

          • V uplynulých dňoch na naše Slovensko zavítala vzácna návšteva - zástupca Ježiša a hlava katolíckej Cirkvi - Sv.Otec František. Máme veľkú radosť, že mnohí z nás mohli byť účastní na stretnutí s ním, či už spoločne ako skupina, s rodinou ale aj ako jednotlivci. Z tohto výnimočného stretnutia si odnášame veľké množstvo duchovných zážitkov a Sv.Otcovi nesmierne ďakujeme za jeho povzbudenia, z ktorých budeme čerpať dlhý čas!

          • PONUKA KRÚŽKOVEJ ČINNOSTI V ŠK. ROKU 2021/2022

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Zverejňujeme ponuku krúžkovej činnosti v školskom roku 2021/2022!

            Záujmové vzdelávanie 2021/2022 

            Krúžková činnosť sa prispôsobuje protiepidemiologickými opatreniam podľa aktuálnych usmernení!

            Vzdelávací poukaz je potrebné odovzdať triednemu učiteľovi!


            VZDELÁVACIE POUKAZY

            Poskytovanie vzdelávacích poukazov upravuje § 4ae zákona č. 597/2003 Z. z. o financovaní základných škôl, stredných škôl a školských zariadení v znení neskorších predpisov. (ďalej len "zákona") a § 9 nariadenia vlády Slovenskej republiky č. 630/2008 Z. z., ktorým sa ustanovujú podrobnosti rozpisu finančných prostriedkov zo štátneho rozpočtu pre školy a školské zariadenia v znení neskorších predpisov.

            Vzdelávací poukaz reprezentuje osobitný ročný príspevok štátu na záujmové vzdelávanie pre jedného žiaka školy, v ktorej sa vzdelávanie považuje za sústavnú prípravu na povolanie. V zmysle § 9i ods. 3 zákona možno počas krízovej situácie príspevok na záujmové vzdelávanie použiť aj na iný účel, ktorý bezprostredne súvisí so zabezpečením opatrení na riešenie krízovej situácie.


            Naša škola vydá žiakom vzdelávacie poukazy 10. 9. 2021 a vyzbiera poukazy do 20.9.2021. Žiak odovzdá zákonným zástupcom podpísaný vzdelávací poukaz triednemu učiteľovi.

            Hodnota vzdelávacieho poukazu na rok 2021 je stanovená v sume 32 Eur (3,2 Eur na 1 mesiac).

          • Riaditeľské voľno

          • Pozývame všetkých, ktorí sa chcú stretnúť so Svätým Otcom, aby sa zaregistrovali na výnimočné stretnutie a takto prežili požehnaný čas, kedy k nám  zavíta vzácna návšteva. 14. septembra (utorok) bude mať naša škola riaditeľské voľno. Riadne vyučovanie bude pokračovať 16. 9. Privítajme spoločne Svätého Otca Františka. 

            Riaditeľka školy

        • Krúžky od TARGET v našej škole
          • Krúžky od TARGET v našej škole

          • Aj v novom školskom roku spúšťame v spolupráci s Jazykovou školou TARGET na našej škole krúžky.

             

            Rodičom ponúkame prihlásenie sa na celoročný krúžok ako obvykle, s tým, že počas pandémie sa riadime podľa školského semaforu, ktorý umožňuje krúžky pre ZUŠ, CVČ a jazykové školy vo všetkých fázach okrem čiernej (v čiernej fáze sú umožnené len individuálne krúžky).

             

            Pokiaľ budú triedy alebo žiaci v karanténe, príp. budú pozastavené aktivity alebo úplne uzavreté školy, naša výučba v ZŠ automaticky prechádza do online formy s tým, že časy výučby prispôsobíme potrebám a požiadavkám žiakov a ich rodičom.

             

            V MŠ v tomto prípade krúžky na tento čas pozastavíme a v prípade, že neodučíme všetky hodiny, alikvótnu čiastku vrátime (tak ako aj v minulom školskom roku). Pre rodičov detí z MŠ, ktorí by aj tak chceli pokračovať v krúžku, dobrovoľne môžu hodiny absolvovať online.

             

            Krúžky budú prebiehať priamo v priestoroch našej školy v čase po vyučovaní.

            Prihlášky odporúčame vyplniť online na webe www.target-skola.sk.

             

            Prihláška na krúžok Zážitková angličtina pre 1. stupeň

            Prihláška na krúžok Moderná angličtina pre 2. stupeň

            Prihláška na krúžok Zážitková angličtina pre MŠ

            Prihláška LEGO®zručnosti

             

            Prečo sú tieto kurzy obľúbené rodičmi?

            - uvidíte pokroky v jazykových zručnostiach vašich detí, najmä rozprávanie

            - deti budú mať angličtinu jednoznačne radi a spoja si ju navždy s niečím príjemným a zábavným 

            - 1 x ročne slovné hodnotenie dieťaťa pošleme na email každému rodičovi

            - 1 x ročne zasielame video z vyučovacej hodiny rodičom detí z danej skupinky

            - Dochádzku a obsah každej hodiny sledujete v reálnom čase vďaka aplikácii alebo na vašom emaily

            - Video online kurz, aplikácia a množstvo Youtube videí ku kurzu sú skvelými možnosťami ako deti môžu byť v kontakte s angličtinou čo najčastejšie

             

            Prečo sú kurzy efektívne a obľúbené u detí?

            - Lebo sú plné pohybu, zábavy a prekvapujúco rýchlom napredovaní.

            - Deti vtiahneme do deja a spolu robíme aktivity v angličtine, kde deti reagujú na slová lektora a sami rozprávajú – nielen osamotené slovíčka, ale od začiatku ich spájajú do vetičiek.

            - A čo je najlepšie – deti si angličtinu zamilujú!

             

            Cena krúžkov po zľave pre našu školu: 13,90 € mesačne (platí sa naraz alebo v troch splátkach)

             

            Bližšie informácie sú vám k dispozícii v Jazykovej škole TARGET na 0948 47 46 01 alebo na info@target-skola.sk. 

          • SLÁVNOSTNÉ OTVORENIE ŠKOLSKÉHO ROKA 2021/2022

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Slávnostné otvorenie školského roka 2021/2022 sa začne 2.9.2021 spoločne slávenou sv. omšou vo farskom kostole o 8.15 hod.

            Prosíme všetkých žiakov a rodičov 1. ročníka, aby boli na školskom dvore prítomní o 8.00 hod.

            Súčasťou slávnostného otvorenia školského roka (po sv. omši) je príhovor riaditeľky školy a privítanie žiakov 1. ročníka na školskom dvore. Po ukončení sa žiaci s triednymi učiteľmi presunú na krátku triednickú hodinu do tried, následne žiaci odchádzajú domov.

            V prípade nepriaznivého počasia riaditeľka školy privíta žiakov a rodičov prostredníctvom školského rozhlasu. Po príhovore pokračujú triednické hodiny.

            Opatrenia:

            1.     2.9.2021 môžu zákonní zástupcovia vstúpiť do areálu školy - školský dvor - na nevyhnutný čas a tým je slávnostné otvorenie školského roka. Do budovy školy (vrátane tried) môžu vstúpiť iba rodičia detí 1. ročníka a rodičia novoprijatých  žiakov 2. - 4. ročníka.  Ostatní rodičia do budovy školy nevstupujú.

            2.    rodičia vyplnia za dieťa tlačivo Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti (príloha č. 1) prostredníctvom Edupage v module „Žiadosti/vyhlásenia“, alebo si tlačivo stiahnu zo stránky školy. Rodičia žiakov 1. ročníka majú možnosť tlačivo vyplniť v škole.

            Tlačivo o bezpríznakovosti návštevníka (príloha č. 2) vyplní za seba zákonný zástupca, ktorý vstupuje do budovy školy.

            3.     Žiaci a rodičia, ktorí vstupujú do budovy školy si dezinfikujú ruky a majú rúško.

             

            Želáme Vám, vážení rodičia a milí žiaci, úspešný štart do nového školského roka!

            Mgr. Slavomíra Michlíková, riaditeľka školy

          • Letná škola - 5. deň

          • Dobrodružná cesta za pokladom...

            Posledný deň  letnej školy sa niesol  v znamení dobrodružnej cesty , na konci ktorej deti čakal vytúžený poklad. Ten bol  ukrytý v Múzeu Spiša, preto sme sa tam, hneď ráno ,vybrali aj my....

            Deti objavovali krásy našej prírody, spoznávali rastlinky a zvieratká. Objavovali históriu Spiša a popri tom riešili množstvo zaujímavých úloh zo sveta prírody. Získavali jednotlivé indície, ktoré ich smerovali a posúvali bližšie k pokladu. Vyriešili záhady, ukryté v jednotlivých pavilónoch, prejavili svoje vedomosti a zručnosti, aby získali potrebnú informáciu o poklade. Vyriešili množstvo tajničiek a záhad. Hravo si poradili aj s tajnou mapou, ktorá im ukazovala smer a miesto pokladu. V podzemných útrobách Múzea Spiša objavili poklad. Truhlica, plná mincí ( čokoládových ) bola tou spomínanou odmenou za ich šikovnosť. Deti sa jej veľmi potešili. Na záver tohto krásneho dopoludnia sa deti presunuli do tvorivej dielne a  zhotovili  si rôzne zvieratká z papiera. Tie si potom odniesli domov.  Cestu do školy  si spríjemnili sladkou zmrzlinou. Posilnení  chutným obedom   sa pustili  do súťaženia v rôznych športových disciplínach ...  Takto príjemne sme zakončili  tohtoročnú letnú školu.

          • Letná škola - 4. deň

          • Štvrtý deň letnej školy bol pre mladších žiakov stretnutím so zvieratkami. Spoločne sme si podľa obľúbeného zvieratka vyzdobili tričko, vytvorili masku či pomaľovali tvár. V skupinách vytvorili žiaci krásne príbehy, v ktorých boli hlavnými postavami ich zvieratká. Tvorivú činnosť sme prerušili tancovaním a zakončili pohybovými aktivitami vonku. Starší žiaci si preverili vedomosti z viacerých oblastí prostredníctvom logických hier, kvízov, aktivít na rýchlosť a postreh, či prezentácie. Popoludnie sa nieslo v znamení športu, balónovej hry, twistera. Tešíme sa, že sme opäť prežili krásny spoločný deň!

          • Letná škola - 3.deň

          • Ďalší deň letnej školy sme sa navzájom učili, ako sa stať dobrým kamarátom Pána Ježiša. Vzorom nám boli 12 apoštoli. Spolu s nimi sme sa vydali na neľahkú cestu na Sans Souci, ktorú sme však zvládli s veľkou radosťou. Po celý čas putovania sme sa striedali v nesení svetla viery, ktoré sme si museli starostlivo chrániť. Nezdolali nás ani prekážky vo forme zaviazaných nôh či putovania v úplnom tichu. Veľkú radosť nám tiež robili motýle, chytanie lúčnych koníkov či žiab. V areáli Tisícročnej kaplnky sme sa spoločne zahrali, vyskúšali všetky hojdačky a zasúťažili si v biblickom kvíze. Ďakujeme Pánovi, že nám doprial tak nádherné počasie a ochraňoval nás počas celej cesty!

          • Letná škola - 1. deň

          • Letnú školu sme odštartovali vo forme sladkej matematiky, s ktorou sa zabavili ako starší, tak aj mladší žiaci. Prvým krokom bolo vyplnenie pracovných listov, v ktorých bol recept na sladké mafiny. Ako prekvapenie za úspešné splnenie úloh si deti mohli už upečené mafiny ozdobiť podľa vlastného vkusu.Chutili skvele. Po dobrom obede sme si zasúťažili. 

        • Letná škola 2021
          • Letná škola 2021

          • PROGRAM LETNEJ ŠKOLY

            9. – 13. 8. 2021

            Organizácia dňa

            8:00 – 12:00    vzdelávacie aktivity

            12:00 – 12:30  obed v školskej jedálni

            12:30 – 15:30  športovo -  zábavné popoludnie 

            Pozn.:  Odchod žiakov po skončení aktivít - každý deň v čase od 12:30 do 15:30 (podľa potreby rodičov). Obedy žiakov, pitný režim, vstupenky do vzdelávacích inštitúcií sú plne hradené z dotácie projektu Letná škola.

             

            Program vzdelávacích aktivít na jednotlivé dni

            Roč. 1. – 3.

            Pondelok:                  Sladká matematika

            Utorok:                       Target English – LEGO učebňa          

            Streda:                       Celodenný výlet na Sans Souci

            Štvrtok:                      Zahrajme sa na zvieratká

            Piatok:                        Dobrodružná cesta za pokladom

             

            Roč. 4. – 6.

            Pondelok:                  Potulky Slovenskom v angličtine

            Utorok:                       Target English – LEGO učebňa

            Streda:                       Zábavná geografia    

            Štvrtok:                      Kamarát s matematikou

            Piatok:                        Športová olympiáda

            Zmena programu vyhradená – v závislosti od počasia

             

            Zobrať so sebou: pršiplášť, šiltovku, vreckové (podľa zváženia), vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti (odovzdať v prvý deň).

            V prípade akýchkoľvek otázok, nahlásenia dodatočného záujmu žiakov o letnú školu nás neváhajte kontaktovať na t.č. 0940 629 072

          • Zmena v poskytovaní dotácií na stravu

          • Vážení rodičia,
            od 1.8.2021 nadobudnú účinnosť právne úpravy  zákona č. 544/2010 Z.z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov, ktoré prinášajú nasledovné zmeny v poskytovaní dotácií na stravu:
            ukončenie plošného poskytovania dotácií na stravu detí v ZŠ a poslednom ročníku MŠ a doplnenie novej skupiny detí, ktoré majú nárok na poskytnutie dotácie.

            Dotácia bude poskytovaná na dieťa, ktoré 

            • navštevuje ZŠ a žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi, alebo ktorej príjem je najviac vo výške životného minima– rodič  o tom predloží potvrdenie, ktoré mu vystaví Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Spišskej Novej Vsi
            • navštevuje ZŠ a nemá nárok na dotáciu podľa vyššie uvedeného bodu a ani jeden z rodičov si neuplatnil na dieťa daňový bonus (poberatelia starobného alebo výsluhového dôchodku, poberatelia príspevku na opatrovanie, nezamestnaní vedení v evidencii uchádzačov) – obaja rodičia predložia čestné vyhlásenie o tejto skutočnosti  

            Rodičia, ktorí si chcú od 1. septembra uplatniť dotáciu na stravu dieťaťa v  ZŠ  podľa vyššie uvedených bodov, musia v termíne   do 28. júla 2021 doručiť do základnej školy doklad potvrdzujúci ich nárok na dotáciu na stravu dieťaťa.

            Viac informácii nájdete na webovej stránke: Poskytovanie dotácií na stravu v novom školskom roku 2021/2022 > ÚPSVaR (gov.sk)

             

             

          • "Je priateľ na internete skutočný priateľ?"

          • Pod týmto názvom knižnica na sídlisku Mier zorganizovala súťaž pre ŠKD, do ktorej sa zapojili aj naši žiaci zo 4. a 5. oddelenia. Úlohou žiakov bolo nakresliť komiks, na ktorom mali zobraziť, ako vnímajú výsmech, posmešky, ale aj to, ako by pomohli šíriace sa hrozby, ktoré im hrozia na internete, ktoré sa môžu týkať ich spolužiakov, ale aj ich samých.
            Na 1. mieste sa umiestnila Miriam Oravcová (3.B) a 3. miesto získal Jakub Vitikáč (4.A)
            Výhercovia boli odmenení vecnými cenami. Obom žiakom srdečne blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov.