• OZNÁMENIE

          •  

            Riaditeľka ŠJ oznamuje stravníkom ZŠ sv. Cyrila a Metoda v Spišskej Novej Vsi,

            že z obeda 26.6.2020 - 29.6.2020 /piatok a pondelok/

            je možné sa odhlásiť nanejskôr

            dňa 25.6.2020 /štvrtok/ do 8:00 hod.

            Ivana Salajová

            riaditeľka ŠJ 

        • Sté výročie narodenia Jána Pavla II.
          • Sté výročie narodenia Jána Pavla II.

          • Projektové vyučovanie žiakov II. B triedy

            Ako sme začali?

            V kalendári sa blížil dátum 18. máj 2020. Všetci žiaci II.B i pani učiteľka pochopili, že domáce vzdelávanie nie je jednoduché, nuž si ho chceli spríjemniť. Tento dátum „zablikal“ významným výročím, výročím stého narodenia pápeža Božieho milosrdenstva, Jána Pavla II. Žiaci s radosťou začali čítať najprv texty z knihy Ján Pavol II. alebo ako sa Karolko stal Pápežom od poľskej autorky Joanny Krzyzanekovej. Vzápätí prejavili veľký záujem zakúpiť si knihy a prečítať ich celé. Po nástupe do školy sme si postupne dočítali celú knihu, ktorá pútavou formou opisuje život Karola Wojtylu od detstva až po vyhlásenie za pápeža.

            Postupne každý žiak opísal vlastnými slovami príbeh, ktorý ho najviac zaujal. Žiaci II.B už presne vedia, v čom im je „Karolko“ vzorom, aké vlastnosti by chceli od neho prevziať. Teraz sa na tento úmysel spoločne modlíme. Na výtvarnej výchove sme si jednotlivé príbehy namaľovali, aby sa nám vryli do pamäti i vďaka obrázkom.

            S veľkou radosťou sme prijali zvesť, že žiak Matej Cvengroš nám s pomocou svojich rodičov prinesie ozajstnú relikviu svätca, ktorý nás svojím životom mimoriadne inšpiroval. A tak sme dňa 11. júna 2020, na slávnosť Najsvätejšieho Kristovho Tela a Krvi, mali v kaplnke našej školy svätú omšu a po nej pobožnosť k Jánovi Pavlovi II. Pán kaplán Anton Durčák na kázni krásne premostil tento sviatok s našim svätcom, keď nám pripomenul encykliku Jána Pavla II. ECCLESIA DE EUCHARISTIA - CIRKEV ŽIJE Z EUCHARISTIE a zdôraznil nám prítomnosť Pána Ježiša v eucharistii i potrebu mať Ježiša vo svojich srdciach. V závere svätej omše nás s relikviou požehnal. Po svätej omši sme si spoločne so sestričkou Immaculatou a sestričkou Chiarou uctili relikvie a pomodlili sa litánie k Jánovi Pavlovi II.

            Vďaka Pánu Bohu, vďaka mocnému patrónovi, Jánovi Pavlovi II. za všetky milosti, ktoré sme prostredníctvom týchto aktivít mohli obsiahnuť.

            Vďaka všetkým zúčastneným za podporu, pomoc i radosť pri realizácii nášho projektu.

             

        • Zmeny od pondelka 15.6.2020
          • Zmeny od pondelka 15.6.2020

          • Milí žiaci, vážení rodičia!

            Minister školstva vo svojom rozhodnutí zo dňa 9.6.2020 vypúšťa niektoré body, vrátane maximálneho počtu žiakov v jednej skupine a zákazu migrácie žiakov medzi skupinami - platí pre žiakov 1.-5. ročníka.

            Budeme preto radi, ak sa od pondelka (15.6.2020) stretneme v škole vo väčšom počte. Nezabudnite, prosím, že pri prvom nástupe do školy (alebo po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní viac ako tri dni) je potrebné predložiť písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie (tlačivo nájdete TU).

            V prípade záujmu o stravovanie v ŠJ od pondelka je nutné náhlasiť sa na stravu najneskôr do piatku 12.6.2020 do 8:00 hod. 

            Tešíme sa na vás :)

        • Zber papiera
          • Zber papiera

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            život v našej škole sa postupne dostáva do normálnych koľají. Keďže sa blíži koniec školského roka a žiaci vyšších ročníkov sa vrátia do svojich tried, ktoré si chceme pred prázdninami upratať, rozhodli sme sa zorganizovať v dňoch 22. - 24. 6. (pondelok - streda) zber papiera. Odvážený a zviazaný papier môžte nosiť do kontajnera za budovou školy ráno pred vyučovaním (7:30 - 8:00), popoludní (13:30 - 16:30). Väčšie množstvo papiera je možné odovzdať priamo v zbernom dvore. Potvrdenie vystavené na školu žiak odovzdá triednemu učiteľovi.

            Najlepší zberači budú ocenení. Najúspešnejšia trieda 1. stupňa vyhráva tortu, pre žiakov 2. stupňa je pripravená pizza párty. 

            Správajme sa ekologicky!

            Ďakujeme

        • Vážení rodičia, milí žiaci!
          • Vážení rodičia, milí žiaci!

          •  

            Už zajtra, symbolicky na Deň detí, otvárame bránu  školy pre žiakov 1. - 5. ročníka.

            Chcem Vás ubezpečiť, že naša škola je na znovuotvorenie pripravená (po všetkých stránkach), na našich žiakov sa už veľmi tešíme. Verím, že to spoločne zvládneme a úspešne ukončíme tento “netradičný” školský rok.

            Riaditeľka školy

             

        • Otvorenie školy od 1. 6. 2020
          • Otvorenie školy od 1. 6. 2020

          •  

            Vážení rodičia!

            V súvislosti s rozhodnutím zriaďovateľa po nariadení Úradu VZ SR a Rozhodnutím MŠVVaŠ SR sa od 1. júna 2020 otvára škola pre 1. – 5. ročník ZŠ, školské kluby a školská jedáleň.

            Rodič svoje dieťa prihlásil záväzne cez rodičovské konto EduPage.

            Riaditeľka školy vydala pokyn na zabezpečenie dôkladného čistenia a dezinfekcie priestorov.

             

            Organizácia a podmienky výchovy a vzdelávania v ZŠ od 1. júna tu:

            https://zsmarkusnv.edupage.org/a/dokumenty?eqa=dGV4dD10ZXh0L3RleHQ3JnN1YnBhZ2U9Ng%3D%3D

             

            V prípade otázok kontaktujte riaditeľku školy na telefónnom čísle

            0940 629 072

        • Máj - mesiac Panny Márie
          • Máj - mesiac Panny Márie

          • Milí rodičia, naši vzácni žiaci,

            pozývame Vás k zapojeniu sa do aktivity o Panne Márii, ktorú organizuje Katolícke pedagogické a katechetické centrum. Veríme, že Vám aj toto povzbudenie k modlitbe pomôže v rodinách nadobudnúť ešte vrúcnejší vzťah k našej nebeskej Matke.

            Všetky potrebné informácie nájdete TU.

            Požehnané a milostiplné dni mariánskeho mesiaca!

          • Oznam pre rodičov budúcich prvákov

          • Milí rodičia, 

            ďakujeme Vám za prejavenú dôveru pri výbere našej základnej školy.

            Podľa školského zákona sa vyžadujú pri zápise dieťaťa na plnenie povinnej školskej dochádzky osobné údaje o deťoch a o identifikácii zákonných zástupcov dieťaťa. Overenie údajov poskytnutých zákonnými zástupcami (bez účasti dieťaťa) sa uskutoční v dňoch 5. a 7. mája v budove školy v čase od 9:00 do 11:30 hod.   Prihlásiť sa na konkrétny čas je možné na web stránke školy: pod názvom Zápis dieťaťa – overenie osobných údajov -

            https://renatastiavnicka.reenio.sk/sk/

            Prosím o dodržanie všetkých epidemiologických opatrení (rúško, rukavice, vlastné pero)

            So sebou je potrebné doniesť:

            rodný list dieťaťa

            preukaz totožnosti zákonného zástupcu

            Ponúkame vám aj servis zošitov a kúpu pracovných zošitov z anglického jazyka, náboženstva, matematiky, hudobnej výchovy. V prípade záujmu si pripravte 37€.

             

        • 2% z daní
          • 2% z daní

          • Aj naďalej v mesiacoch máj a jún máte možnosť pri ročnom zúčtovaní daní rozhodnúť o tom, komu venujete 2% zo svojich už zaplatených daní za rok 2019. Chceme Vás preto poprosiť o podporu našej neziskovej organizácie.

            Postup pri darovaní 2% je nasledovný:

            1. Vyplňte tlačivo  Vyhlásenie: 

            https://zsmarkusnv.edupage.org/a/2-z-dani?eqa=dGV4dD10ZXh0L3RleHQxJnN1YnBhZ2U9NA%3D%3D

            2. Spolu s tlačivom Potvrdenie o zaplatení dane z príjmov zo závislej činnosti, ktoré Vám vystavil zamestnávateľ, ho odovzdajte do učtárne zamestnávateľa, alebo na daňový úrad podľa trvalého bydliska zamestnanca, alebo na sekretariáte našej školy, ktorá je otvorená pondelok a stredu od 9:00 do 11:00 hod. 

            Ak si daňové priznanie podávate sami, údaje o prijímateľovi 2% doplňte priamo v tlačive daňového priznania.

            Vopred ďakujeme

        • Medzinárodný deň mlieka - súťaž pre žiakov ZŠ
          • Medzinárodný deň mlieka - súťaž pre žiakov ZŠ

          • Milí žiaci,

            blíži sa Medzinárodný deň mlieka a pani riaditeľka našej školskej jedálne pre Vás pripravila súťaž, v ktorej môžte vyhrať pekné ceny. Bližšie informácie o súťaži nájdete na našej web stránke školy v záložke školská jedáleň.

             

             

        • Prihlášky na stredné školy
          • Prihlášky na stredné školy

          • Vážení rodičia,

             

            keďže sa blíži čas podávania prihlášok na stredné školy a osemročné gymnáziá, chceme Vás požiadať o spoluprácu.

             

            V termínoch 04.05. 2020 v čase od 10:00 do 12:00 a 06.05. 2020 v čase od 9:00 do 11:00 bude možné prísť do školy podpísať prihlášku (zákonný zástupca + žiak). Prosíme o dodržanie všetkých epidemiologických opatrení (rúško, rukavice, vlastné pero). Prihlásiť sa na konkrétny čas podpísania prihlášok je možné na web. stránke https://renatastiavnicka.reenio.sk/sk/

            Minister určuje termín podávania prihlášok na štúdium na stredných školách zákonným zástupcom žiaka riaditeľovi základnej školy do 15. mája 2020. K prihláške nie je potrebné dokladať potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti.

             

            Riaditeľ základnej školy odošle prihlášku na strednú školu do 21. mája 2020. Na prihláškach na štúdium na strednej škole pre školský rok 2020/2021 (ID 056) nie je potrebné vyplniť potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti.

             

            Riaditeľ strednej školy zverejní údaje podľa § 65 školského zákona (ako napríklad počet žiakov, ktorých možno prijať do tried prvého ročníka, kritériá a ostatné podmienky prijatia na štúdium)  do 28. apríla 2020.

             

            Termíny prijímacích skúšok na stredné školy na overenie špeciálnych schopností, zručností alebo nadania(talentové skúšky) sa uskutočnia v rozsahu jedného kalendárneho týždňa najskôr jeden týždeň od odvolania prerušenia vyučovania. Pre jednotlivé stredné školy konkrétne termíny určia okresné úrady, odbory školstva v sídle kraja v spolupráci s riaditeľmi škôl.

             

            Ostatné prijímacie skúšky do stredných škôl sa konajú v rozsahu jedného kalendárneho týždňa najskôr dva týždne od odvolania prerušenia vyučovania. Na nenaplnený počet miest pre žiakov, ktorých možno prijať do tried prvého ročníka, sa prijímacia skúška koná najskôr 23. júna 2020, najneskôr do 30. júna 2020.

             

            V prípade nejasností kontaktujte nášho výchovného poradcu

            na čísle 0948 447 080

             

        • Pozvánka
          • Pozvánka

          • Milí žiaci,

            srdečne Vás pozývame na spoločné slávenie svätej omše, v stredu 22. apríla 2020 o 16:00 hod., prostredníctvom internetového vysielania z Kostola povýšenia Svätého kríža v Bratislave. Celebrantom bude otec biskup Jozef Haľko. Svätá omša je určená pre žiakov katolíckych škôl a školských zariadení z celého Slovenska. Môžete ju sledovať na www.zkss.sk alebo priamo na Facebookovej stránke https://facebook.com/zkss.sk/videos/. Pozvite k sledovaniu aj svojich rodičov a súrodencov, aby sme sa spojili v spoločnej modlitbe.

          • Zápis žiakov do 1. ročníka - aktuálne

          • Milí rodičia budúcich prvákov,

            oznamujeme Vám, že zápis žiakov do 1. ročníka pre školský rok 2020/2021 sa uskutoční v dňoch 15. - 17. apríla 2020. Bude prebiehať elektronickou formou. Prihláška bude sprístupnená na našej web stránke od 15.4. 2020.

            Ak sa zákonný zástupca nemôže elektronicky prihlásiť, je možné prísť osobne (bez dieťaťa) po telefonickom dohovore na čísle 0940 629 072, alebo 053 4188830.

            Rodičia, ktorých deťom bolo vydané rozhodnutie o odklade PŠD v minulom školskom roku, sú povinní dieťa opätovne zapísať podľa vyššie uvedených pokynov.

            Elektronická prihláška k záspisu tu:  https://zsmarkusnv.edupage.org/register/

            Usmernenia ohľadom zápisu nájdete tu:

            https://www.ucimenadialku.sk/usmernenia/zapis-do-zs-a-ms/

             

          • Neklasifikovanie predmetov

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            oznamujeme Vám, že 

            riaditeľka školy po prerokovaní s pedagogickou radou zo dňa 20. 4. 2020 v rámci záverečného hodnotenia žiakov rozhodla o neklasifikovaní týchto predmetov:

            Primárne vzdelávanie: hudobná výchova, telesná a športová výchova, výtvarná výchova, pracovné vyučovanie, informatika, katolícke náboženstvo

            Nižšie stredné vzdelávanie: hudobná výchova, telesná a športová výchova, výtvarná výchova, katolícke náboženstvo, občianska náuka.

            Viac informácii o hodnotení nájdete v dokumente: Hodnotenie žiakov ZŠ sv. Cyrila a Metoda v čase mimoriadnej situácie spôsobenej prerušením vyučovania v školách, ktorý vychádza z usmernenia MŠVVaŠ.

             

          • Veľkonočný pozdrav

          • Požehnanú Veľkú noc plnú radosti a nádeje zo zmŕtvychvstania Pána

            praje Spoločenstvo ZŠ sv. Cyrila a Metoda v Spišskej Novej Vsi

          • TARGET English

          • Milí žiaci a rodičia,

            oznamujeme Vám, že Target English obnovuje od 6. apríla (pondelka) online kurzy pre žiakov 2. stupňa.

            Kurzy pre žiakov 1. stupňa sú stále pozastavené, keďže metódu Wattsenglish nie je možné plnohodnotne nahradiť online s lektorom. Ako prvú kompenzáciu pre rodičov ponúka jazyková škola bezplatný prístup na online videokurzy Wattsenglish, ktoré priamo nadväzujú na učivo v kurzoch. Je tam však potrebná participácia rodičov (pravidelné púšťanie videí)

             

          • Poplatok za ŠKD

          • Milí rodičia,

            Keďže činnosť školského klubu detí je z dôvodu pandémie prerušená, bude od apríla 2020 pozastavená aj platba za ŠKD. Tí, ktorí ste už zaplatili, platba sa presunie do budúceho školského roka alebo do nasledujúceho mesiaca, keď sa obnoví činnosť ŠKD. Keď dieťa nebude v budúcom školskom roku navštevovať ŠKD, v septembri bude uhradený poplatok navyše, odoslaný na účet rodiča. Ďakujeme za porozumenie.

          • Opatrenia ministerstva školstva

          • Školy ostanú zatvorené až do odvolania. Rozhodol o tom ÚVZ SR reagujúc na opatrenia týkajúce sa zabráneniu šíreniu nového koronavírusu.

            Pre školský rok 2019/2020 sa ruší aj Testovanie - 9 2020, teda monitor, ktorý píšu žiaci deviateho ročníka a žiaci štvrtého ročníka osemročných gymnázií.

            Prihlášky na stredné školy je možné podať do 15. mája a k prihláške sa nebude vyžadovať potvrdenie od lekára. Prijímacie pohovory na stredné školy sa uskutočnia najneskôr do 30. júna.

            Posúvajú sa aj termíny zápisov do základných škôl. Tie by sa mali uskutočniť v druhej polovici apríla, od 15. do 30. apríla, ale bez osobnej prítomnosti detí. Podrobnejšie informácie k zápisu uverejníme v najbližších dňoch.

             

          • Informačná povinnosť žiakov a zamestnancov školy

          •  

            Upozorňujeme nielen všetkých zamestnancov, ale aj žiakov, že v prípade pozitívneho testu na koronavírus COVID 19 zamestnanca či žiaka je nevyhnutné okamžite kontaktovať priamo riaditeľku školy na telefónnom čísle 0940 629 072. Informácia je dôležitá z hľadiska predchádzania šíreniu ochorenia v otvorených komunitách a okamžitému prijatiu potrebných karanténnych opatrení.

            Ďakujem a zároveň Vám a Vašim rodinám vyprosujem pevné zdravie.

            riaditeľka školy

        • Učíme sa doma
          • Učíme sa doma

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            v mene všetkých pedagógov Vás srdečne pozdravujem a oznamujem, že vzdelávanie žiakov a samoštúdium zabezpečujeme denne cez elektronickú komunikáciu so žiakmi. Teší nás, že nám posielate vypracované úlohy, fotografie, ako sa snažíte a usilovne pracujete. Nájdete ich vo fotoalbume. Ďakujem veľmi pekne všetkým rodičom za trpezlivosť a pomoc pri realizovaní takejto formy vzdelávania. Ďakujem Vám aj za spätnú väzbu, ktorú nám posielate, takto môžme skvalitniť našu novú formu komunikácie. 

            Prajem Vašim rodinám pevné zdravie a požehnané dni naplnené radosťou, spoločnou modlitbou a pokojom. 

            Mgr. Slavomíra Michlíková

            riaditeľka školy

          • Prerušenie vyučovacieho procesu

          • Od pondelka 16.3.2020 sú na základe rozhodnutia Ústredného krízového štábu na území  Slovenska zatvorené všetky školy, minimálne do piatka 27.3.2020. Prosíme rodičov o dôsledné sledovanie informácií na webovej stránke školy.

          • Oznam

          • Vážení rodičia, 

            zajtra, t.j. piatok 13.3.2020, vyučovanie na našej škole bude prebiehať a to v skrátenom režime.

            4. vyučovacia hodina končí o 10:40

            5. vyučovacia hodina končí o 11:20

            6. vyučovacia hodina končí o 11:55

            Školské stravovanie funguje!

            Prevádzka ŠKD bude prebiehať do 15:00.

             

             

            Od pondelka 16.3.2020 sú na základe rozhodnutia Ústredného krízového štábu na území  Slovenska zatvorené všetky školy, minimálne do piatka 27.3.2020. Prosíme rodičov o dôsledné sledovanie informácií na webovej stránke školy.

        • Fyzikálna olympiáda - školské kolo
          • Fyzikálna olympiáda - školské kolo

          • Dňa 24.02.2020 sa uskutočnilo školské kolo Fyzikálnej olympiády v kategórii E (9. roč.) a F (8. roč.). Úspešným riešiteľom sa stal Šimon Juhás (8.B), ktorý postupuje do okresného kola súťaže.

            Srdečne blahoželáme.

        • Jarné prázdniny
          • Jarné prázdniny

          • Vážení rodičia, milí žiaci

            aj my sme sa už  dočkali jarných prázdnin, ktoré trvajú od  2. - 6.3.2020. Užite si ich v zdraví. Riadne vyučovanie začína 9.3.2020.

            Ak absolvujete dovolenku počas jarných prázdnin v rizikových krajinách, v súvislosti s aktuálnou epidemiologickou situáciou považujeme za dôležité upozorniť Vás, aby ste dôsledne dodržiavali všetky odporúčania hlavného hygienika SR. (http://www.uvzsr.sk/)

             

        • Stavanie LEGA - ŠKD
          • Stavanie LEGA - ŠKD

          • Dňa 27. 2. 2020 si žiaci v ŠKD mohli zasúťažiť a overiť svoje zručnosti, tvorivosť a fantáziu v stavaní výtvorov z lega. Ani tento rok nebola o kreativitu núdza. Žiaci predstavili originálne legonápady a ukázali aj radosť z tvorby. Bolo ťažké určiť víťazov. Nakoniec sa z úspechu tešili títo žiaci:

            1. miesto: Šimon Šuba, 1. B.

            2. miesto: Miriam Oravcová, 2. B.

            3. miesto: Samo Zúdor, 2. A.

             

            Víťazi boli odmenení diplomom a symbolickou cenou.

            Na všetkých zúčastnených čakala sladká odmena.

            Všetkým ďakujeme za účasť a víťazom blahoželáme.

        • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo (3. kategória)
          • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo (3. kategória)

          • Dňa 27.02.2020 sa uskutočnilo školské kolo súťaže (3. kategória: 7.- 9. roč.) 

            v prednese umeleckej poézie a prózy pod názvom

            Hviezdoslavov Kubín. 

            Umiestnenie žiakov:

            Poézia:

            1. miesto – Katarína Pustaiová, 9. roč.

            2 .miesto – Tatiana Tomčíková, 9. roč.

            3. miesto – Jakub Szentkereszty, 8.A

                               Ema Faltinová, 9. roč.

             

            Próza:

            1. miesto – Emanuel Kollár, 8.A

            2. miesto -  Bianka Mária Artimová, 7. roč.

            3. miesto – Anna Grečková. 8.A

                       

            Súťažiacim blahoželáme!