• Európsky deň jazykov
          • Európsky deň jazykov

          • Z iniciatívy Rady Európy v Štrasburgu sa v rámci podpory mnohojazyčnosti už od roku 2001 každoročne oslavuje Európsky deň jazykov 26. septembra. Je to skvelý deň plný aktivít v oblasti jazykového vzdelávania v celej Európe.

            Naša škola sa takisto zapojila do osláv tohto dňa niekoľkými zaujímavými aktivitami.

            Vo vestibule školy nás pestrá nástenka informovala o aktivite a iniciatíve v rámci tohto dňa. Pomocou interaktívnej brožúry sme si na hodinách skúsili turečtinu, portugalčinu, maďarčinu, taliančinu, nórčinu a iné zaujímavé jazyky.

            V telocvični školy sme si mohli pozrieť anglické divadlo, ktoré nám zahrali žiaci 8.A triedy pod vedením p.uč. Búzovej, zahrali sme si online kvíz, v ktorom bolo treba podľa fotografie uhádnuť, v akej krajine sa nachádzame alebo zistiť, akým jazykom hovoria ľudia v nahrávke, skúsili sme pomenovať bežné veci  v niekoľkých jazykoch a priradiť krajine veci, ktorými je známa a ktoré sú pre ňu typické.

            Verím, že sme si z tohto dňa všetci odniesli nadšenie pre jazyky a spoznávanie nových priateľov a ich  kultúr, pretože jazyky nám otvárajú dvere do sveta.

        • Dopravné ihrisko
          • Dopravné ihrisko

          • Dňa 22.9.2022 mali žiaci tretieho ročníka možnosť preveriť si svoje teoretické vedomosti v určovaní dopravných značiek, ale hlavne praktické schopnosti v jazde na bicykli na detskom dopravnom ihrisku. Najlepší jazdci z oboch tried, ktorí svoje vedomosti zúročili pri jazde, boli odmenení malým praktickým darčekom.

        • Beh ulicami Smižian
          • Beh ulicami Smižian

          • Dňa 21. 9. 2022 sa konal už 15. ročník Behu ulicami obce Smižany. Aj naši žiaci reprezentovali školu vo viacerých kategóriách a v silnej konkurencii sa vôbec nestratili: 

            midi žiačky:

            Margaréta Pidíková - 3. miesto

             

            midi žiaci:

            Samuel Vanacký - 3. miesto

            Bruno Ondáš - 5. miesto

            Andrej Gorel - 11. miesto

             

            najmladšie žiačky:

            Miriam Oravcová - 3. miesto

             

            mladšie žiačky:

            Veronika Zummerlingová - 4.miesto

             

            staršie žiačky:

            Diana Grečková - 4. miesto

             

            starší žiaci:

            Šimon Krausz - 7. miesto

             

            Všetkým srdečne blahoželáme a ďakujeme za peknú reprezentáciu našej školy!

          • Stretnutie Rodičovského spoločenstva

          • Milí rodičia!

            Pozývame Vás na celoškolské stretnutie Rodičovského spoločenstva, ktoré sa uskutoční dňa 29. 09. 2022 - štvrtok o 16:00 hod. v telocvični školy.

            Po ukončení budú prebiehať triedne chôdzky rodičovského spoločenstva.

            Tešíme sa na stretnutie s Vami.

          • Južné Čechy - výlet zamestnancov školy

          • Poznávať históriu južných Čiech, utužiť jednotu kolektívu a načerpať veľa nových síl pred začiatkom školského roka  sa rozhodli zamestnanci školy v dňoch 1.- 3. 9. 2022. 

            Výlet sme začali v meste Jindřichuv Hradec, po ňom nasledoval zámok Červená Lhota. Svojou krásou nás očaril zámok Hluboká. Nevynechali sme ani Holašovice s ich typickou architektúrou a mesto České Budějovice, kde okrem prehliadky mesta sme navštívili aj miestny pivovar Budvar. V sobotu sme si vychutnali krásy Českého Krumlova a historického mestečka Telč.

            Pookriali sme na tele i na duchu, za čo vďačíme aj pánu kaplánovi Máriovi Brezňanovi, ktorý každodennou spoločnou sv. omšou a duchovnou starostlivosťou o nás prispieval k vytváraniu rodinnej atmosféry.

            Ďakujeme Pánu Bohu za ochranu, dobré počasie a vedeniu školy za to, že pre nás tento výlet pripravilo.

          • PONUKA KRÚŽKOVEJ ČINNOSTI V ŠK. ROKU 2022/2023

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Zverejňujeme ponuku krúžkovej činnosti v školskom roku 2022/2023!

            Záujmové vzdelávanie 2022/2023


            Vzdelávací poukaz je potrebné odovzdať triednemu učiteľovi!


            VZDELÁVACIE POUKAZY

            Poskytovanie vzdelávacích poukazov upravuje § 4ae zákona č. 597/2003 Z. z. o financovaní základných škôl, stredných škôl a školských zariadení v znení neskorších predpisov. (ďalej len "zákona") a § 9 nariadenia vlády Slovenskej republiky č. 630/2008 Z. z., ktorým sa ustanovujú podrobnosti rozpisu finančných prostriedkov zo štátneho rozpočtu pre školy a školské zariadenia v znení neskorších predpisov.

            Vzdelávací poukaz reprezentuje osobitný ročný príspevok štátu na záujmové vzdelávanie pre jedného žiaka školy, v ktorej sa vzdelávanie považuje za sústavnú prípravu na povolanie.


            Naša škola vydala žiakom vzdelávacie poukazy 9. 9. 2022. Prosíme rodičov a žiakov, aby poukazy odovzdali obratom (najneskôr do 21.9.2022). Žiak odovzdá zákonným zástupcom podpísaný vzdelávací poukaz triednemu učiteľovi.

            Hodnota vzdelávacieho poukazu na rok 2022 je stanovená v sume 32 Eur (3,2 Eur na 1 mesiac).

        • Začiatok školského roka
          • Začiatok školského roka

          • Dňa 5.9.2022 sme začali nový školský rok slávnostnou sv. omšou vo farskom kostole Nanebovzatia Panny Márie. Po nej nasledoval príhovor riaditeľky školy a privítanie žiakov prvého ročníka na školskom dvore. Následne sa žiaci v sprievode triednych učiteľov presunuli do svojich tried. 

            Všetkým žiakom, rodičom a zamestnancom školy prajeme veľa darov Ducha Svätého a úspešný štart do nového školského roka.