• Letná škola - 6.deň

          • Druhý týždeň letnej školy sa začal turistickou vychádzkou, ktorej cieľom bolo prekonať vzdialenosť so štartom spred budovy školy až do Novoveskej Huty bez dopravného prostriedku. Deti cestou spoznávali liečivé byliny, rôzne druhy stromov, zvieratá či chrobáčiky, ktoré im okolitá príroda ponúkala. Sebazaprenie, bojovnosť a vytrvalosť boli súčasťou nejednej prekážky v lese aj na lúke. Na konci našej trasy nás čakal náučný chodník Diana, ktorý obohatil naše poznatky o nové vedomosti a zaujímavosti. Spiatočná cesta autobusom trvajúca niekoľko minút nás pomaly preniesla z krásnej prírody do bežného života v meste. Plní zážitkov, spokojní a príjemne unavení sme sa tešili na návrat domov.

          • Letná škola - 5.deň

          • Koniec týždňa sme ukončili túrou ku dvojkrížu - na Pieskovec. Postavený bol v roku 2008 pri príležitosti 740. výročia prvej písomnej zmienky o meste a 15. výročia vzniku Slovenskej republiky. Keď si deti oddýchli a nadesiatovali sa, pozreli sme si krásny výhľad na naše mesto. Pred odchodom do školy sme sa poďakovali modlitbou za krásne prežitý celý týždeň Letnej školy. Zvyšok dňa sme strávili na školskom dvore, kde si deti zahrali rôzne športové hry.

          • Letná škola - 4.deň

          • Štvrtý deň letnej skoly sa niesol v znamení relaxu, a ten sme si vychutnali plnými dúškami v kine Mier. Filmové predstavenie pod názvom Nezlomná bol o odvahe dievčaťa, ktorá sa nakoniec stala hasičkou. Bola prvou hasičkou mesta New York. Po programe sme sa presunuli do školy, kde žiaci vypracovávali rôzne aktivity: osemsmerovky, bludiská či omaľovánky… Koniec dňa zakončili športovými aktivitami.

             

             

             

          • Letná škola - 3.deň

          • Tretí deň  Letnej školy naše kroky viedli do  Múzea Spiša. Hravá príroda nás všetkých úplne pohltila. Žiaci preukázali svoje vedomosti  z oblasti živej aj neživej prírody. Objavovali dômyselné spôsoby a príčiny maskovania zvierat v prírode – kamufláž. Riešili zaujímavé prírodovedné úlohy. Svoju šikovnosť využili pri pestrých  aktivitách na interaktívnej stene, skladali puzzle.... Nazreli do geológie slovenských veľhôr. Absolvovali prehliadku výstavy TriTri – Tatry očami geológov. Spoznali odliatky stôp dinosaurov či unikátne fotografie z tohto územia. V tvorivej dielni si vyrobili papierového  motýlika, ktorého si žiaci odniesli so sebou domov. Po chutnom obede si zašportovali a zasúťažili na školskom dvore. 

          • Letná škola - 2.deň

          • Druhý deň Letnej školy bol zameraný na prírodovednú oblasť, zoológiu. Začali sme ho v telocvični tímovými aktivitami. Žiaci sa rozdelili do skupín a vymysleli si pomenovania:Superstar, Mačičky, Praví východniari, Ružové Barbie... Plnili športové aktivity, lúštili krížovku a hádali zvieratá, podľa zvuku a nápovedných indícií. Vonku prestalo pršať a žiaci mohli zvieratá obdivovať naživo v ZOO v Spišskej Novej Vsi. Po oddychu pokračovali v pohybových aktivitách na školskom dvore.

          • Letná škola - 1.deň

          • Dňa 11.07. 2022 začala na našej škole fungovať Letná škola. Žiaci sa v rannom kruhu vzájomne predstavili. Porozprávali, čo zažili počas prvých dní prázdnin. Niektorí odhalili svoje plány.Rozdelili sa do skupín. Doobeda mali naplánový rozvoj zručností v podobe umeleckých aktivít.

            Presunuli sa do Galérie umelcov Spiša, kde mali tvorivé dielne. Keďže sa blížia Spišské trhy, lektorky si pre deti pripravili výrobu perníkov, ktoré sa na trhoch predávajú. Pred obedom absolvovali pohybové hry. Poobedňajší čas vyplnili športové aktivity.