• ...a Slovo bolo u Boha...
          • ...a Slovo bolo u Boha...

          • Dňa 26.4.2022 sa uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže v kresťanskej literatúre ...a Slovo bolo u Boha... Súťaže sa zúčastnili vybraní žiaci II. stupňa, ktorí nás potešili svojimi krásnymi prednesmi.

            Výsledky súťaže boli nasledovné:

            Poézia

            3.kategória (žiaci 5. – 6. ročníka):

            1. miesto: Slávka Kotradyová
            2. miesto: Tereza Zúdorová
            3. miesto: Patrícia Rút Lesniaková

            4.kategória (7. – 9. ročník):

                  1.  miesto: Jakub Baran

                  2.  miesto: Hana Brajerová

                  3.  miesto: Veronika Zummerlingová

            Próza

            3.kategória (žiaci 5. – 6. ročníka):          

            1. miesto: Natália Adamcová
            2. miesto: Laura Šimonovičová
            3. miesto Margaréta Cvengrošová

            4.kategória (7. – 9. ročník):    

            1. miesto: Mária Pidíková
            2. miesto: Matúš Oláh
            3. miesto: Katarína Kollárová

            Všetkým srdečne gratulujeme a víťazom držíme palce v krajskom kole súťaže!

        • Dejepisná olympiáda
          • Dejepisná olympiáda

          • Krajské kolo Dejepisnej olympiády sa konalo online formou, na ktorom našu školu reprezentoval Timotej Pacák v kategórií E z triedy 7.B. Umiestnil sa na 7. mieste ako úspešný riešiteľ z 21 účastníkov. Toto kolo je konečné, preto nás výsledok veľmi potešil. Poznať podrobné informácie o kultúrnych pamiatkach UNESCO na Slovensku a históriu regiónov nebolo vôbec jednoduché. Srdečne blahoželáme! 

        • Matematická olympiáda
          • Matematická olympiáda

          • Dňa 12. 4. 2022 sa uskutočnilo okresné kolo Matematickej olympiády, v ktorom nás úspešne reprezentovali žiaci našej školy:

            Mária Pidíková (8. ročník) – 1. miesto

            Tomáš Janečko (6.A) – 2. miesto

            Daniel Filipp ( 6. A) – 2. miesto

            Martin Kollár (6. A ) – 18. miesto

            Srdečne im gratulujeme.

        • ENVIRO stopovačka - Deň Zeme 2022
          • ENVIRO stopovačka - Deň Zeme 2022

          • Naša Zem má dnes svoj sviatok! Poď ju spolu s nami osláviť!

            Ako na to? Zahraj si ENVIRO stopovačku QR kódov. Jediné čo k tomu potrebuješ je mobilný telefón s nainštalovanou aplikáciou (čítačka QR kódov), pero, tajničku, ktorú nájdeš vo vestibule školy a chuť zabaviť sa.

            Naviac je táto oslava Zeme spojená so súťažou, v ktorej môžeš získať vecné ceny ako napríklad BlueTooth slúchadlá, smarthodiny, usb kľúč a veľa ďalších. A ešte SUPROVEJŠIE je to, že 20 vyžrebovaných žiakov získa bonusovú cenu v podobe jednej vymazanej známky podľa vlastného výberu! 😊 Tak čo, ideš do toho?

            Súťaž trvá od 22.4.2022- 27.4.2022 a bude prebiehať vo vonkajšom areáli školy.

            Prvý QR kód a prázdnu tajničku nájdeš vo vestibule školy, potom stačí ak si ho naskenuješ a získaš nápovedu kde hľadať ďalší QR kód. Zároveň je v každom kóde zašifrovaná úloha, pomocou ktorej získavaš odpovede do tajničky. Vyplnenú tajničku aj s menom a priezviskom potom hoď do pripravenej krabice vo vestibule školy.

            Každý žiak sa môže do losovania zapojiť len RAZ a to so správne vyplnenou tajničkou a kompletnými kontaktnými údajmi. Tešíme sa na tvoju účasť!

        • Bábkové divadlo
          • Bábkové divadlo

          • Dňa 20. apríla 2022 spestrilo deťom chvíle v školskom klube Bábkové divadlo spod Spišského hradu. Tematikou jarných sviatkov sa nieslo aj interaktívne predstavenie O čudnom vajíčku. Zábavné chvíle prežívali deti spoločne s kuriatkom, ktorému sa z vajíčka nechcelo na svet. Bláznivé situácie kuriatka a jeho zážitkov s blízkymi na gazdovskom dvore umocnili herecké výkony pani Liptákovej s nádherne ušitými bábkami. Radostné chvíle prežité počas divadelného predstavenia spojené s ponaučením publikum na konci odmenilo dlhým potleskom.

          • Pytagoriáda

          • Dňa 29. – 30. marca 2022 sa uskutočnilo  online okresné kolo Pytagoriády.

            Úspešnými riešiteľmi sa stali:

            Kategória P3: Michael  Kotrady – (5. miesto)

                                   Anna Justhová – (10. miesto)

                                   Lukáš Goduš

                                   Alžbeta  Forgáčová

            Kategória P4: Ela Jakubová

                                   Miriam Oravcová

                                   Barbora Pekárová

            Kategória P7: Michal Štubňa – (4. miesto)

                                   Hugo Jakubov – (8. miesto)

            Všetkým úspešným riešiteľom srdečne blahoželáme a želáme veľa ďalších úspechov!

          • Deň Zeme

          • Milí žiaci!

            22.4.2022 sa už tradične bude konať Deň ZEME. Tento rok sme sa rozhodli zapojiť do výzvy Slovenskej agentúry životného prostredia v spolupráci s EWOBOXom a Envirózou. Táto výzva má názov „Príroda nie je odpadkový kôš“ a je zameraná na jarné upratovanie nášho okolia. Zapojiť sa môžete ako jednotlivec, rodina alebo dokonca trieda.  Po vyzbieraní a vytriedení odpadu si nezabudnite urobiť seflie, ktoré potom pošlite triednemu učiteľovi. Fotky budeme posielať spoločne za celú školu.

            A čo tým môžete získať? Okrem dobrého pocitu a čistejšej prírody hráte o vecné ceny, ako napríklad knihy, stan alebo spacák. Všetky potrebné informácie nájdete na informačných plagátoch. Tešíme sa na vašu účasť!

        • Galéria
          • Galéria

          • Žiaci 7. a 8. ročníka v rámci hodín výtvarnej výchovy vytvorili obrazovú galériu, ktorou skrášlili priestory chodieb školy.

          • Okresné finále vo florbale

          • Naše žiačky sa 11. 4. 2022 zúčastnili okresného finále vo florbale. V silnej konkurencii nakoniec obsadili 6. miesto. Školu reprezentovali: Polláková, Grečková, Repaská, Novysedláková, Dubjelová, Faltinová, Hamborová, Gondová, Vansačová.

            Dievčatám ďakujeme a blahoželáme.

          • Olympijské hry – Veľká Morava 863.

          • Ďalšou pripravenou aktivitou pri príležitosti 30. výročia našej školy boli Olympijské hry – Veľká Morava 863, ktoré sa uskutočnili 7. apríla 2022.

            Slávnostný otvárací ceremoniál sa konal v telocvični školy, počas ktorého všetci prítomní zaspievali hymnu školy, vztýčili olympijskú vlajku a zapálili olympijský oheň. Po slávnostnom príhovore pani riaditeľky prítomní žiaci zložili sľub športovca. Každú triedu symbolizovala vlastnoručne vyrobená vlajka, ktorú niesli vybraní zástupcovia tried na jednotlivé stanovištia.

            Žiaci 1.-3. ročníka absolvovali športové i vedomostné aktivity v škole. Štvrtáci a piataci sa presunuli na zimný štadión, kde na nich čakali korčuliarske disciplíny.

            Žiaci 6.-9. ročníka si v Mestskej športovej hale zmerali sily vo futbale. Po futbalovom turnaji si vyskúšali svoje zručnosti v bowlingu a v kolkoch. Olympiádu sme uzavreli záverečným ceremoniálom, kde si športovci prebrali medaily z rúk pani riaditeľky. Veríme, že sa tento deň všetkým páčil a už teraz sa tešíme na májovú aktivitu – Spišskú misiu -Výpravu na Kláštorisko v Slovenskom raji.

          • #dobrývkus

          • Milí žiaci, máme pred sebou posledný pôstny týždeň, s ním aj vrcholnú prípravu na Veľkú noc a poslednú pôstnu aktivitu. Veríme, že do tejto sa zapojíte všetci, ktorí už môžete pristúpiť k sviatosti zmierenia. Neváhajte obliecť svoje srdce podľa "dobrého vkusu" a nechajte, aby ho Pán zaodel milosrdenstvom! Vyprosujeme vám veľa darov Ducha Svätého! 

          • #dobréSlovo

          • Piatou pôstnou aktivitou nás sprevádzalo Božie Slovo. Svoj krásny komiks nám poslala žiačka z 1.A. - Veronika Dobrovská a rovnako sa s nami podelili aj žiaci zo 4.B, 2.A. a 2.B. Posúďte sami, ako sa im to krásne podarilo!  :) .

        • Netradičná krížová cesta
          • Netradičná krížová cesta

          •  Láska je v tom, že nie my sme milovali Boha, ale že on miloval nás a poslal svojho jednorodeného Syna ako zmiernu obetu za naše hriechy. (1 Jn 4,10)  

            Dnešná krížová cesta, ktorú sme sa spoločne modlili v telocvični školy bola netradičná. Žiaci z Cirkevného gymnázia Štefana Mišíka nám svojim divadelným stvárnením pripomenuli jej udalosti. Takto sme si mohli viac uvedomiť nekonečnú Božiu lásku k nám.

        • Čitateľský maratón
          • Čitateľský maratón

          • Dňa 30. marca 2022 na našej škole prebiehal čitateľský maratón žiakov I. stupňa. Cieľom podujatia bolo zapojiť čo najväčší počet detí do aktivity, ktorú v posledných rokoch vytláčajú nové technológie. Čítanie, ktoré poskytuje deťom činnosť vo chvíľach voľna, podporuje ich fantáziu a prehlbuje vnímavosť. Každý žiak si v tento deň priniesol do školy svoju knihu, ktorú počas jednej hodiny čítal. Každá trieda vytvorila plagát, kde zapísali svoje meno a knihu, ktorú počas čitateľského maratónu čítali. Individuálnemu čítaniu predchádzalo  hlasné čítanie vybraných titulov.     

            1. hodina: 1. ročník -  Ako sa stal Gusto pilotom - Lucia Zednikovičová

            2. hodina: 2. ročník - Jašo na jarmoku – Soňa Uriková

            3. hodina: 3. ročník - Svet čaká na deti – Daniel Hevier

            4. hodina: 4. ročník - Podivuhodné putovanie púšťou alebo Tri P - Zuzana Holasová

            Medzi knihami sa objavili tieto tituly: Objím  ma prosím, Moja prvá cesta okolo sveta, Magdalénka a zvieratká v útulku, Ďakujem ti Pane Ježišu, Encyklopédia o zvieratách, Dinosaury, Dobšinského rozprávky, Slávna päťka, Brezinové knihy a množstvo iných titulov.

            Úlohou Čitateľského maratónu bolo podporiť čítanie u detí, ktoré pomáha poznať hodnoty, rozlišovať dobro a zlo, akceleruje rozvoj reči a slovnej zásoby.  Dáva možnosť naberať množstvo informácií, inšpirácií, vedomostí, porozumenie pojmov. Verím, že povzbudilo deti k pravidelnému čítaniu.

          • Príbehy našej školy

          • Jedným z prvých absolventov našej školy je aj kňaz PaedDr. František Krušinský, STD, ktorý nám zaslal takýto pozdrav.

             

            Prihováram sa vám ako jeden z prvých absolventov ôsmeho ročníka ZŠ sv. Cyrila a Metoda v Spišskej Novej Vsi a chcel by som poďakovať škole nielen za ten rok, čo som na nej študoval, ale tiež za snahu vychovávať a vzdelávať ďalšie a ďalšie generácie žiakov.

            Spomínam si na učiteľov, vedenie školy a pracovníkov. Vytvorili pre nás nielen miesto na učenie sa, ale aj miesto na formáciu a rast. 

            Som hrdý absolvent tejto školy. 

            Želám škole, jej zamestnancom aj študentom ďalšie úspešné roky na nastúpenej ceste. Som veľmi rád, že sa cirkevná škola stala pred 30. rokmi veľmi dôležitou súčasťou môjho života a životov mnohých iných žiakov. Teším sa z tridsiateho výročia školy a dúfam, že ich bude ešte mnoho. 

            Odniesol som si veľa krásnych spomienok a zážitkov, ktoré by som spisoval veľmi dlho. Škola mi dala nielen veľa vedomostí, spomienok, ale aj nové priateľstvá. Ďakujem. 

            Týmto by som chcel povzbudiť žiakov.

            Čerpajte vedomosti a učte sa múdrosti. S týmto môžete dosiahnuť akýkoľvek cieľ. Vaše dnešné štúdium a formácia je investíciou do vašej budúcnosti. 

            S pozdravom a požehnaním 

            PaedDr. František Krušinský, STD

            Vojenský duchovný