• Návšteva knižnice - ŠKD
          • Návšteva knižnice - ŠKD

          • Mesiac marec sme už klasicky "oslávili" návštevou Spišskej knižnice, kde si pre nás pripravili krátku prednášku o pravidlách knižnice, o tom, ako sa v knižnici máme správať, ale aj o označení kníh, podľa ktorého si žiaci môžu knihu vypožičať. Súčasťou návštevy bola aj skupinová práca. Žiaci, rozdelení do trojčlenných a štvorčlenných skupín, pracovali s pracovným listom a knihou, v ktorej hľadali odpovede na otázky. Výherná skupinka si odniesla vecné ceny. Na záver sme si prezreli knihy v detskom oddelení a niektoré sme si aj požičali. 

          • Fyzikálna olympiáda - okresné kolo

          • Dňa 13.3.2024 sa uskutočnilo okresné kolo Fyzikálnej olympiády v kategórií E (9.ročník) a kategórií F (8.ročník). Zapojili sa aj žiaci našej školy a podarilo sa im vybojovať krásne umiestnenia:

            kategória F: Tomáš Janečko (8.A) - 1. miesto

            kategória E: Tereza Temňuková (9.B) - 7.miesto

             

            Obom súťažiacim blahoželáme a prajeme veľa úspechov v budúcich súťažiach! 

          • Hviezdoslavov Kubín - okresné kolo

          • Dňa 13.03.2024 sa uskutočnilo okresné kolo súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy pod názvom Hviezdoslavov Kubín.

            Naša žiačka, Rút Spišáková, obsadila krásne 3. miesto.

            Blahoželáme!

          • A je to tu!

          • Učíme po novom ...

            Od budúceho školského roka sa naši prváci budú učiť podľa nového školského vzdelávacieho programu, ktorý kladie dôraz na podporu kritického myslenia, digitálnych a mäkkých zručností žiakov a žiačok. Memorovanie nahrádza prepojenie poznatkov s reálnym svetom.

            Pre žiakov pripravujeme moderne vybavené triedy, kde budú experimentovať, objavovať, diskutovať, aktívne a zážitkovo sa učiť (metóda Sfumato, Hejného metóda v matematike, CLIL ...).

            Naša škola ponúka bezpečné rodinné prostredie a kresťanské hodnoty. Ak hľadáte práve toto, viac informácii k zápisu nájdete TU.

          • Duchovná obnova pre rodičov

          • Milí rodičia,

            pozývame vás na pôstnu duchovnú obnovu, ktorá sa uskutoční v stredu 20.3.2024. Téma obnovy je pokračovaním adventnej, ale budeme radi, ak sa k nám pridajú aj rodičia, ktorí na predchádzajúcej obnove neboli. Tešíme sa na vás a veríme, že budeme môcť spoločne prežiť požehnaný čas!

        • Gymnastický štvorboj
          • Gymnastický štvorboj

          • Dňa 7. marca 2024 sa uskutočnili okresné majstrovstvá v gymnastickom štvorboji žiakov základných škôl. Svoje odhodlanie zacvičiť čo najlepšie svoje zostavy sa postavilo 12 družstiev dievčenských a štyri družstvá chlapčenské. Žiaci našej školy ukázali, že im nie je cudzia ani gymnastika a odniesli si krásne ocenenia.

            Družstvo dievčat v zložení:

            K. Šofranková, T. Novotná, L. Hudáčeková (4.B), A. Šofranková, S. Repková (2. A) -  1. miesto

            Družstvo chlapcov v zložení:

            B. Ondáš, T. Šuba, S. Vanacký (4. B), M. Varša (3.A), L. Ondáš (1.A) - 2. miesto

            V súťaži jednotlivcov sa najviac darilo týmto žiakom:

            Klárka Šofranková  -  1. miesto

            Bruno Ondáš           -  2. miesto

            Tomáš Šuba            -  3. miesto

             

            Všetkým súťažiacim srdečne blahoželáme a dievčatám držíme prsty v krajskom kole. 

          • ŠKD - súťaž

          • Dňa 07. 03. 2024 bolo v prvom oddelení veselo. Deti zo všetkých oddelení si vyskúšali svoju zručnosť v hádzaní loptičiek do obalu od vajíčok.

            Najviac sa darilo Števkovi Švajcarovi z II.A, ktorý získal 1.miesto.

            Na 2. mieste skončila Hanka Richman zo IV.B a na 3. mieste sa umiestnil Krištof Kavulič z II.B.

            Výhercom srdečne blahoželáme.

          • Stretnutie Rodičovského spoločenstva

          • Milí rodičia!

             

            Pozývame Vás na triedne schôdzky Rodičovského spoločenstva, ktoré sa uskutočnia dňa 13.3.2024 (streda). O konkrétnej forme a časom intervale Vás budú informovať triedni učitelia.

            Tešíme sa na stretnutie s Vami!

          • Okresné majstrovstvá v MIDI volejbale žiakov a žiačok

          • V dňoch 5. a 6. marca 2024 sa konali okresné majstrovstvá v MIDI volejbale žiakov a žiačok. V oboch kategóriách bojovali aj naši žiaci.

            Dievčatá obsadili veľmi pekné 3. miesto a chlapcom sa dokonca darilo ešte viac a obsadili krásne 1. miesto, ktoré im zabezpečilo postup do krajského kola.

            Družstvo dievčat: Simona Pavlíková, Michaela Gondová, Sofia Pavlíková, Laura Šimonovičová, Sára Vadelová, Lenka Pavlíková, Ema Andreánska, Kristína Schmiedtová.

            Družstvo chlapcov: Hugo Jakubov, Tomáš Šimonovič, Šimon Repaský, Daniel Filipp, Jakub Dobrovský, Tomáš Janečko, Michal Kočiš, Dominik Slebodník.

            Za veľmi peknú reprezentáciu našej školy im ďakujeme a srdečne blahoželáme.

        • Deň bez mobilu
          • Deň bez mobilu

          •  

            Stávame sa čoraz závislejšími od mobilov, smartfónov a prestávame si všímať ľudí: rodičov, súrodencov, kamarátov ... Strácame osobný kontakt z oči– voči, do popredia sa dostáva anonymita, ktorá nám vtláča pocit, že môžeme všetko a všetkých kritizovať. Slová, ktoré zahrejú a ocenia, sa začínajú vytrácať...

            V dňoch od 19.2. - 23.2.2024 prebehli na našej škole vo všetkých triedach aktivity pripravené pri príležitosti „Medzinárodného dňa bez mobilu,“ ktorý pripadá každoročne na 6.2.2024.

            Aktivity sa niesli v duchu motta: „Správa poteší, ale slovo zahreje!“

            Žiaci si najprv pozreli motivačné video, nasledovala diskusia k téme, potom hrali rôzne hry na rozvoj komunikácie a v závere dostali najdôležitejšiu úlohu, oceniť spolužiaka, pani učiteľku, tety upratovačky, kuchárky, rodičov alebo niekoho zo svojho okolia, kto im pomohol, rozosmial ich, urobil pekný deň... Svoje „ocenenia“ písali na lístok a predniesli ich „oceňovanému zoči-voči“. V závere sa o svoje ocenenia podelili s komunitou celej školy, oceňujúce lístky pripli na nástenku vo vestibule školy. 

             

             

             

             

        • Sté výročie Slovenskej provincie Kongregácie sestier Božského Vykupiteľa
          • Sté výročie Slovenskej provincie Kongregácie sestier Božského Vykupiteľa

          • Milé sestričky, Maximiliána a Chiara!

            V mene spoločenstva žiakov, učiteľov i zamestnancov našej školy, by sme vám chceli pri príležitosti osláv stého výročia pôsobenia sestier vykupiteliek na Slovensku vysloviť slová vďaky. Vaša zakladateľka, sestra Mária Alfonza, skutkami telesného a duchovného milosrdenstva dávala ľuďom pocítiť nesmierne Božie milosrdenstvo, a pozývala tak všetkých, aby spoznali, ako veľmi ich Boh miluje. Tiež často rozjímala o Kristovi a videla, ako on prosil a konal, ako podľa vôle svojho Otca zaobchádzal s ľuďmi a modlil sa za ich spásu.

            Aj vy, podľa vzoru Márie Alfonzy, prinášate do nášho spoločenstva radosť, slová povzbudenia, duchovné rady, modlitby, rovnako obetu vášho života, v ktorom ste sa rozhodli žiť v chudobe, čistote a poslušnosti. Sme vám za to vďační.

            Ďakujeme za váš charakter, odvahu a odhodlanie žiť v solidarite s tými, ktorých situácia si to najviac vyžaduje, za tvorivosť a neúnavnosť vo vymýšľaní rôznych aktivít či súťaží.

            Ďakujeme, že nás inšpirujete, aby sme hlbšie chápali našu zodpovednosť za spoločné dobro.

            Nech Vás teda Milosrdný otec zahŕňa všetkým, čo potrebujete, aby sa bezhraničná sila vašej lásky čoraz viac prejavovala všade, kde ste. Tiež vás chceme uistiť, že sa budeme za vás modliť, aby ste cítili, ako vravela sestra Mária Alfonza:  „ ... že Božie milosrdenstvo nemá hraníc.“

             

             

             

            Milosrdný Otče, prosíme ťa za sestričky, Maximiliánu a Chiaru, zahŕňaj ich zdravím a svojím požehnaním, aby sa v nich napĺňalo posolstvo ich zakladateľky, Márie Alfonzy, aby  s odvahou a radosťou pokračovali v jej misii, a tak svedčili o kráse zasväteného života.

          • ŠKD - Februárové popoludnie

          • Februárové popoludnie sme si s deťmi spríjemnili tvorením. Podľa vlastnej fantázie alebo predlohy si žiaci vyrábali zažehľovaním korálikov, rôzne zvieratká, srdiečko, mená, vlajky. Deťom sa táto aktivita veľmi páčila. Na  ďalší deň sme pokračovali v dokončení prác.

        • MŠO - vybíjaná dievčat a chlapcov
          • MŠO - vybíjaná dievčat a chlapcov

          • Dňa 22.02.2024 si zmerali svoje sily vo vybíjanej nielen dievčatá, ale aj chlapci. Uskutočnilo sa totiž ďalšie kolo v rámci MŠO žiakov 1. stupňa základných škôl mesta Spišská Nová Ves. O tento šport je veľký záujem, a tak si na palubovkách nastúpilo osem dievčenských a osem chlapčenských družstiev.

            Naši zverenci ukázali bojovného ducha a odniesli si z tohto turnaja krásne umiestnenia.

            Družstvo dievčat v zložení: L. Hudáčeková, T. Novotná, M. Milčáková, K. Šofránková, M. Pidíková, H. Richnavská, E. Žilková (všetky 4. B), V. Dobrovská, D. Čechová (3.A), E. Palkovičová a M. Klingová (3. A) získalo krásne 1. miesto.

            Družstvo chlapcov v zložení: S. Vanacký, P. Čarnický, T. Gonda, B. Ondáš, J. Sagula, T. Pacák, T. Šuba, T. Turčaník, M. Živčák ( všetvi 4. B), S. Šteiner (4. A) a M. Varša (3. A) získalo 3. miesto.

            Všetkým súťažiacim srdečne blahoželáme!

          • Hviezdoslavov Kubín - obvodné kolo

          • Dňa 20.02.2024 sa uskutočnilo obvodné kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín na Základnej škole Ing. Kožucha v Spišskej Novej Vsi. 

            Umiestnenie:

            1. kategória:

            Poézia: Monika Plutová, 4.A - 3. miesto

            Próza: Viktoria Šimco, 3.A - 2. miesto

             

            2. kategória:

            Poézia: Rút Spišáková, 5.A - 1. miesto

            Próza: Monika Adamcová, 6.B - 2. miesto

             

            3. kategória:

            Poézia: Margaréta Cvengrošová, 8.A - 3. miesto

            Próza: Tereza Zúdorová, 8.A - 3. miesto

             

            Všetkých žiakom úprimne blahoželáme a Rút Spišákovej prajeme veľa úspechov na krajskom kole súťaže.

             

             

             

          • Krížové cesty 2024

          • Srdečne pozývame všetkých na modlitbu krížovej cesty, pri ktorej sa stretneme každý štvrtok o 7:30 v školskej kaplnke.

        • Školské kolo FYZIKÁLNEJ OLYMPÁDY
          • Školské kolo FYZIKÁLNEJ OLYMPÁDY

          • Dňa 16.2.2023 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo FYZIKÁLNEJ OLYMPÁDY v kategórii E (9.ročník) a F (8.ročník). Žiaci ôsmeho a deviateho ročníka mali 3 mesiace na to, aby sa popasovali s náročnými úlohami a vypracovali ich v dostatočnej miere. Úspešnými riešiteľmi a zároveň postupujúcimi do okresného kola sa stali:
            1. Tomáš Janečko (8.A)
            2. Tereza Temňuková (9.B)
            Postupujúcim blahoželáme a prajeme veľa šťastia v okresnom kole!

        • Okresné kolo BIOLOGICKEJ olympiády
          • Okresné kolo BIOLOGICKEJ olympiády

          • Dňa 13. februára sa uskutočnilo okresné kolo BIOLOGICKEJ olympiády, do ktorého sa zapojili aj dvaja žiaci z našej školy. V silnej konkurencii iných škôl sa im podarilo vybojovať krásne umiestnenia:
            3.miesto - Timotej J. Pacák (9.B)
            5.miesto - Tomáš Janečko (8.A)
            Chlapcom blahoželáme a prajeme veľa úspechov v ďalšom štúdiu!

        • EXPERT geniality show
          • EXPERT geniality show

          • Koncom novembra sa naši žiaci zúčastnili celoslovenskej vedomostnej súťaže EXPERT geniality show pre žiakov 5. – 9. ročníka ZŠ a žiakov stredných škôl, v ktorej mali šancu ukázať svoje kvality, niečo nové sa naučiť a získať titul TOP EXPERT. Z našej školy v rámci

            Slovenska uspeli traja žiaci:

            Tereza Zúdorová (8.A) získala 3 ocenenia - čestný titul TOP EXPERT a diplomy za umiestnenie v 1. štvrtine najúspešnejších, a to v súťažných témach - Od Dunaja k Tatrám a Tajomstvá prírody.

            Hugo Jakubov (9.B) získal 3 ocenenia - čestný titul TOP EXPERT a diplomy za umiestnenie v 1. štvrtine najúspešnejších, a to v súťažných témach - Od Dunaja k Tatrám a Góly, body, sekundy.

            Jakub Lučivjanský (9.B) získal 2 ocenenia - čestný titul TOP EXPERT a diplom za umiestnenie v 1. štvrtine najúspešnejších v súťažnej téme Do you speak English?Ostatní žiaci boli ocenení účastníckym diplomom a perom s logom súťaže.

            Všetkým srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov v ďalších súťažiach.

          • Farský ples - zumba, mažoretky

          • Dňa 10.02.2024 sa ukutočnil Farský ples v Spišskej Novej vsi. V rámci programu vystúpili aj naše žiačky zo záujmových krúžkov, zumba a mažoretky. Svojím tancom obohatili atmosféru plesu.

          • Dejepisná olympiáda - okresné kolo

          •  

            Dňa 5. 2. 2024 sa na ZŠ Lipová v Spišskej Novej Vsi konalo okresné kolo dejepisnej olympiády. Sily si zmerali prívrženci histórie. Aj žiaci našej školy súťažili vo všetkých kategóriách.

            Najlepšie umiestnenie získali žiaci :

            T. Zúdorová, VIII. A - 3. miesto                                                                                                           

            H. Jakubov, IX. B - 2. miesto, ktorý zároveň postupuje na krajské kolo.

            Všetkým súťažiacim ďakujeme za reprezentáciu školy a gratulujeme!

          • Pôstne DOBROdružstvo - 1.týždeň

          • Dnešným dňom začína milostivý čas pôstu, ktorý je príležitosťou k nahliadnutiu do nášho srdca, či je v ňom miesto pre Ježiša. Pretože len vtedy, keď v ňom prebýva Ježiš, dokážeme skutočne milovať. Nech nám v tom pomáha aj pôstna aktivita, v ktorej nás bude sprevádzať Ježiš a jeho Matka. Prvý týždeň bude časom stíšenia, či modlitby prostredníctvom hudby. Prijmime spoločne túto výzvu a pomôžme si naladiť srdcia na prebývanie s Pánom.

          • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo

          • Dňa 30.01.2024 sa uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže s názvom "Hviezdoslavov Kubín".

            Žiaci súťažili v umeleckom prednese poézie a prózy.

            Vyhodnotenie:

            2. kategória (5. - 6. roč.):

            Poézia:

            1. miesto: Rút Spišáková, 5.A

            2. miesto: Alžbeta Bodzionyová, 5.A

            3. miesto: Michael Kotrady, 5.A

            Próza:

            1. miesto: Monika Adamcová, 6.B

            2. miesto: Veronika Pagáčiková, 5.A

             

            3. kategória (7. - 9. roč.):

            Poézia:

            1. miesto: Margaréta Cvengrošová, 8.A

            2. miesto: Daniela Dzurillová, 9.A

                             Martin Samuel Kollár, 8.A

            3. miesto: Linda Tabáková, 9.B

                             Aneta Semanová, 9.A

            Próza:

            1. miesto: Tereza Zúdorová, 8.A

            2. miesto: Lia Kovalčíková, 8.B

            3. miesto: Sára Palkovičová, 8.B

             

            Všetkým zúčastneným blahoželáme a postupujúcim žiakom z prvého miesta prajeme veľa úspechov na obvodnom kole súťaže.

        • ... a Slovo bolo u Boha ... - krajské regionálne kolo
          • ... a Slovo bolo u Boha ... - krajské regionálne kolo

          • Bohu vďaka za talenty, ktoré nám dáva.

            Na krajskej regionálnej recitačnej súťaži "... a Slovo bolo u Boha ...", ktorá sa konala 9.2.2024 v Spojenej škole sv. Jána Pavla II. v Poprade, sme získali štyri prvé miesta.

            Vyhodnotenie:

            1. kategória (1. - 2. roč.):

            1. miesto: Kristína Kukurová - próza

            2. kategória (3. - 4. roč.):

            1. miesto: Samuele Tomasello - poézia

            1. miesto: Viktória Šimco - próza

            4. kategória (7. - 9. roč.):

            1. miesto: Slávka Kotradyová - poézia

             

            Všetkým víťazom blahoželáme a prajeme veľa šťastia na celoslovenskom kole v Bratislave.

             

        • Zhadzovanie pohárov - ŠKD
          • Zhadzovanie pohárov - ŠKD

          • V piatok sa v prvom oddelení ŠKD konala súťaž medzi oddeleniami vo zhadzovaní pohárov pomocou balóna.

            1.miesto obsadil Maťko Slebodník z I.B.

            2.miesto ziskala Terezka Novotná zo IV.B.

            3.miesto získal Matej Justh z III.A.

             

            Výhercom srdečne blahoželáme.

        • Všetkovedko - vedomostná súťaž
          • Všetkovedko - vedomostná súťaž

          • V utorok, 28. novembra 2023, si 52 žiakov 1. stupňa sadlo do pripravených lavíc, aby sa popasovali s úlohami, ktoré si pre nich pripravili zamestnanci Talentídy pod názvom Všetkovedko. Táto celoslovenská súťaž je medzi žiakmi veľmi obľúbená. Otázky zodpovedali názvu súťaže. Naozaj „z každého rožka troška“. Zastúpená bola nielen oblasť slovenského jazyka a matematiky, ale aj anglického jazyka, prvouky, prírodovedy, vlastivedy, výtvarnej či hudobnej výchovy. A teraz poznáme aj výsledky súťaže o najmúdrejšieho medzi najbystrejšími. Všetci súťažiaci si spolu s polročným vysvedčením odniesli domov diplom a ceruzu. No a tí úspešnejší aj nálepky, pravítka, peračníky a šatky.

            Medzi prvákmi skončili na:

            1. mieste: D. Ištvaniková a S. Burčíková (obidve 1. B)

            3. miesto získali: A. M. Smiková, D. Furmaníková, H. Repaská, A. Kozáková (všetky 1. A), K. Berníková, D. Tomasello, J. Rusiňák (všetci 1. B)

            Z druhákov si najlepšie počínal F. Humený (2. B), ktorý skončil na 10. mieste.

            Z tretiakov M. Puškárová (3. B), ktorá získala 22. miesto.

            Zo štvrtákov M. Pidíková (4. B), ktorá obsadila 21. miesto.

             

            Všetkým súťažiacim blahoželáme, pretože prekonali sami seba a prihlásili sa do tejto všestrannej celoslovenskej súťaže.

        • Technická olympiáda - krajské kolo
          • Technická olympiáda - krajské kolo

          • Dňa 7.2.2024 sa uskutočnilo krajské kolo Technickej olympiády v Košiciach.

            Kola sa zúčastnili 2 žiaci, Hugo Jakubov 9.B a Jakub Dobrovský 8.B, v kategórii A.

            Na základe úspechu v okresnom kole, kde sa umiestnili na 1. mieste, postúpili do krajského kola Technickej olympiády. Vo veľmi silnej konkurencií žiaci obsadili pekné 8.miesto.

            Našim úspešným reprezentantom školy blahoželáme a prajeme ešte veľa úspechov v ďalších kolách postupových súťaží.